MARAMUREȘ. Au ieșit la furat de lemne. Poliția le-a stricat planurile

Mai mulți conducători auto au fost sancționați, după ce au fost prinși de polițiști că transportau material lemnos, fără să aibă actele necesare. În total, s-au confiscat peste 20 de metri cubi de lemn, în valoare de circa 5.000 lei.

”În zilele de 29 februarie și 1 martie a.c., polițiștii orașului Târgu Lăpuș și ai Secției 7 Suciu de Sus au acționat în zona de competență pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite ce se comit la regimul silvic. În urma neregulilor constatate, polițiștii au confiscat în total 21,11 m3, în valoare de aproximativ 5.000 lei. Spre exemplu, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, încărcată cu material lemnos, de specia fag, constatând faptul că nu există documente privind legalitatea transportului, respectiv aviz de însoțire a materialului lemnos. În continuare, cu sprijinul lucrătorilor Ocolului Silvic, a fost inventariată cantitatea de material lemnos, respectiv 12,37 mc material lemnos specia fag, în valoare de peste 3.000 de lei.
Autoutilitara a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar materialul lemnos a fost dat în custodie organelor silvice.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzută de art. 68, alin. 2 din Legea nr. 46 din 2008, respectiv transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documentele specifice de transport din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora”, au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA