ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

De la ora 12,30, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare are loc activitatea dedicată zilei de 8 Martie, „Mărțișoare muzicale”, realizată de Serviciul Împrumut carte pentru copii și tineret în colaborare cu Palatul Copiilor Baia Mare și Școala Gimnazială „George Coșbuc”. Coordonator activitate: Melania Augustin. De asemenea, are loc vernisajul expoziției de arte plastice „Mărțișor – simbol și tradiție”, realizată de copiii de la cercurile de artă plastică de la Palatul Copiilor Baia Mare (dir. Ioan Iuga), găzduită în perioada 29 februarie – 15 martie.

Centrul de Artă Contemporană ”Colonia Pictorilor” Baia Mare organizează în perioada 5-30 martie expoziţia personală „Cine suntem?/ Am fost odată!”, cu picturi ce depășesc spațiul clasic al pânzei prin materiale neconvenționale, semnate de artistul Dorel Petrehuș. Vernisajul – astăzi, de la ora 18. Curator, criticul și istoricul de artă: dr. Tiberiu Alexa.

Asociația ”Baia Mare în Mișcare” organizează, de la ora 18, alergare de grup. Punct de pornire: Statuia Ostașului Român din parc.

De la ora 19, la Casa de Cultură din Cavnic, se joacă piesa ”Experimentul”. Actorii Marin Grigore, Iulian Glita și Florentina Năstase interpretează trei personaje inedite în comedia ”Experimentul”, după Ion Băieșu, sub coordonarea regizorului Victor Olahuț. Intrarea la spectacol este gratuită. Parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Cavnic.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica