MARAMUREȘ. Azi se împlinesc 7 ani de când Înaltpreasfințitul Justinian Chira a plecat la Dumnezeu

Astăzi se împlinesc șapte ani de la moartea Înaltpreasfințitului Justinian Chira, cel care nu a fost doar arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului, ci și un inegalabil părinte spiritual, după cum subliniază conducerea administrației județene, într-un mesaj, transmis cu această oazie.
”Azi se împlinesc șapte ani de când 𝐈̂𝐧𝐚𝐥𝐭𝐩𝐫𝐞𝐚𝐬𝐟𝐢𝐧𝐭̦𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧𝐢𝐚𝐧 𝐂𝐡𝐢𝐫𝐚, arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului, a plecat la Dumnezeu într-o zi de duminică de toamnă. Venise pe lume tot într-o duminică, dar una de primăvară.
Când, cu ochi de copil, l-am privit, mi-am spus că așa arată sfinții din ceruri. Și că Înaltpreasfințitul Justinian e un sfânt în trecere pe pământ. Privind în spate, cu ochi de adult, constat că și acum păstrez aceeași nobilă percepție.
A fost numit ”Voievodul spiritual al Maramureșului”. Și, într-adevăr, Maramureșul îi datorează enorm, începând cu Mănăstirea Rohia și Eparhia Maramureșului și Sătmarului, până la harul său, revărsat cu generozitate asupra oamenilor din această zonă. Căci a fost un inegalabil părinte spiritual care a mângâiat, a vindecat răni sufletești, a întărit caractere și a ajutat cât de mult a putut ajuta. Și pentru asta recunoștința noastră va rămâne mereu vie.
Dar și dincolo de Maramureș, Înaltpreasfințitul Justinian rămâne, fără îndoială, un Voievod al Credinței Naționale, o personalitate covârșitoare care a lăsat o nepieritoare dâră de lumină în istoria Bisericii Ortodoxe Române.
𝘿𝙪𝙢𝙣𝙚𝙯𝙚𝙪 𝙨𝙖̆ 𝙞̂𝙡 𝙤𝙙𝙞𝙝𝙣𝙚𝙖𝙨𝙘𝙖̆ 𝙘𝙪 𝙙𝙧𝙚𝙥𝙩̦𝙞𝙞 𝙇𝙪𝙞 𝙨̦𝙞 𝙫𝙚𝙨̦𝙣𝙞𝙘𝙖̆ 𝙛𝙞𝙚-𝙞 𝙢𝙚𝙢𝙤𝙧𝙞𝙖!”, a transmis Ionel Bogda, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA