MARAMUREȘ. Captură de zeci de mii de pachete de țigări

Investigațiile efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, și probatoriul administrat au condus la reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunii de contrabandă.

”În fapt, la data de 25 aprilie 2024, ofițerii specializați în investigarea criminalității economice, cu sprijinul polițiștilor din Sighetu Marmației, Secției 6 Sarasău și al jandarmilor maramureșeni au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Sighetu Marmației și a localităților Bocicoiu Mare și Oncești. Astfel, au fost identificate și ridicate 22.200 pachete de țigarete, susceptibile că provin din contrabandă și 349 articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 80000 euro. De asemenea au fost ridicate și alte mijloace materiale care au ajutat la probarea întregii activități infracționale.

Ieri, 15 mai, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști iar astăzi, pe numele acestuia, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale”, arată IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA