MARAMUREȘ. Cursuri pentru preoți, la Mănăstirea Rohia

În perioada 8-9 aprilie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, s-au desfășurat cursurile pastorale de scurtă durată pentru slujitorii Sfintelor Altare care au fost hirotoniți în ultimii cinci ani (2019-2023) din Protopopiatele Baia Mare, Lăpuș, Sighet, Vișeu și Chioar.

40 de clerici din județul Maramureș aflați la începutul misiunii lor au participat la cursurile organizate de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului. Au fost abordate teme legate de administrația bisericească, provocări actuale în slujirea pastorală, strategii de lucru cu tinerii precum și discuții pe marginea situațiilor concrete din activitatea bisericească.

Întâlnirile au debutat cu un moment de rugăciune în biserica Mănăstirii Rohia. „La aceste cursuri organizate de eparhia noastră participă în primul rând preoții care au mai puțin de 5 ani de slujire clericală. De-a lungul timpului, pastorația s-a diversificat și este într-o dinamică continuă, preoții sunt misionari și fac misiune în biserică și în societate. Biserica se silește să facă tot ceea ce ține de ea, ca trup al Bisericii lui Hristos, iar dacă ne vom face datoria așa cum trebuie, Biserica va fi lumină lumii și sare pământului”, a explicat Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.

Cursurile s-au încheiat cu slujbe de pomenire la mormintele Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Iustinian, monahului Nicolae Steinhardt și al arhimandritului Serafim Man.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica