MARAMUREȘ. Destinațiile de vacanță în top în acest an

După pandemie dorința de a călători a maramureșenilor a luat amploare, astfel încât acum lumea preferă vacanțele peste hotare.

Unele destinații consacrate rămân în continuare în topul preferințelor maramureșenilor. Cei care vor neapărat la mare, au de unde alege, Grecia și Bulgaria fiind printre alternativele cele mai iubite.

”Din punct de vedere al serviciilor, Grecia rămâne în top ca și destinație în ceea ce privește experiențele culinare, de vizită, peisaje și activități pe care le poți face la hotel. Bulgaria rămâne în top la partea de servicii all-inclusive, pe aceeași bani ca la noi, asta dacă ne uităm la variante de transport cu mașina personală.

Dacă ne uităm la variante de avion, atunci cele mai ofertante destinații ar fi Turcia și Egipt din punct de vedere al serviciilor all inclusive, dar și orice altă destinație europeană din punct de vedere al posibilităților de vizită, ca de exemplu Cipru, Malta, Italia, Spania, etc.”, a declarat Cristian Burtan, manager departament de turism.

Vacanțele se rezervă cu cel puțin 3 luni înainte

Cei care doresc să aibă și de unde alege dar vor și prețuri mici, trebuie să se orienteze din timp pentru a-și rezerva vacanțele. dacă nu, în momentul de față opțiunile sunt mai reduse și automat și tarifele cresc.

”În principiu, omul bun își face iarna căruța și vara sanie. Ar cam fi trebuit ca până acum lumea să aibă o vacanță rezervată sau măcar o ofertă la care să se gândească serios. Problema majoră este numărul de locuri disponibile, pentru că, după pandemie a existat o mare criză de personal în turism, de la tot ce înseamnă agenții de turism, hoteluri și mai ales în sectorul transporturilor la avioane, personal care nu pilotează, ci personal din aeroporturi. De aceea numărul de curse este mai mic și gradul de ocupare este mai mare. Cursele sunt foarte pline. Acum foarte greu am găsi un Baia Mare – Antalya pentru luna iunie, spre exemplu.

Ar trebui să avem o perioadă de rezervare de cel puțin 3 luni înainte de momentul în care vrem să plecăm, ca să avem de unde alegem. Dacă vrem și preșuri bune, ar trebui să reluăm și early booking-ul care era foarte la modă înainte de pandemie, adică în noiembrie decembrie își rezerva lumea vacanța pentru anul viitor”, a mai precizat Cristian Burtan.

Ana-Maria HOJDA

sursa foto: sinditour.ro

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda