TESTE GRATUITE HPV. Spitalul din Borșa nu are ginecolog. Îl „împrumută” de la Vișeu

În județul nostru se află în desfășurare o amplă campanie de testare a femeilor pentru depistarea virusului HPV, responsabil pentru cancerul de col uterin, realizată cu ajutorul Institutului Oncologic din Cluj Napoca.

Mai multe spitale din județ fac aceste recoltări gratuit, precum Spitalul Județean Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și cel din Târgu Lăpuș. Pentru ca zona Borșa să nu rămână descoperită din lipsă de specialiști, medicii din Vișeu vor activa și aici.

”Spitalul din Borșa este contractat, n-avem contract pentru că a fost o problemă cu resursa de ginecologie, dar am înțeles că se va extinde activitatea ginecologilor din Vișeu și la Borșa și vom putea asigura acolo servicii. Noi dorim să deservim populația cât mai prompt și cât mai repede cu teste asigurate calitativ, efectuate la laboratoarele noastre, la Institutul Oncologic din Cluj”, a declarat dr. Florian Nicula, manager proiect Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Ana-Maria HOJDA

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda