MARAMUREȘ. Dirijor arestat preventiv pentru agresiune sexuală asupra unui minor

Dirijorul mai multor coruri din Maramureș, prof. Lăuran Vasile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de agresiunea sexuală săvârşită asupra unui minor.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2244/197/P/2024 din data de 09.07.2024 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂURAN COSMIN VASILE, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 09.07.2024 până în 07.08.2024 inclusiv, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiunea sexuală săvârşită asupra unui minor, prev. de art. 219 ^1, alin.1 2, alin. 3 lit.b, C.pen cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal. Respinge solicitarea inculpatului prin apărător de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.07.2024, ora 17:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 2562/2024 09.07.2024”, se precizează în decizia instanței de judecată.

Acesta este profesor la un liceu din Baia Mare și dirijor la Corul ‘Armonia Chioreană”-Ciolt, la Corul „Euphonia”, la Corala „Liviu Borlan” a Școlii Populare de Artă și fost dirijor la Corala Doxologia.

ACTUALIZARE – IPJ Maramureș
Un băimărean a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de agresiune sexuală și hărțuire.
Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.
La data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.
În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei.
În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.
În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA