MARAMUREȘ. Donatul de sânge la birou, un nou trend

Pentru a crește numărul de donatori de sânge, Centrul de Transfuzie Sanguină Maramureș organizează tot mai multe colecte mobile. Există deja colaborări de succes cu unele companii mari din Baia Mare, dar și din județ, precum și cu unele instituții ale statului.

Pentru angajați este mult mai simplu să doneze sânge la birou, în loc să fie nevoiți să se deplaseze la sediul instituției, a precizat conducerea CTS Maramureș.

”Spre exemplu, ultima colectă de la Sighet a fost foarte bună și am avut peste 40 de donatori și am organizat o altă colectă. Sighet, Borșa, Vișeu, Târgu Lăpuș sunt zone unde mergem de ani de zile și unde lumea este obișnuită să vină la donare.

Continuăm însă colaborarea cu firmele private cu diverse societăți comerciale și companii. Am avut în februarie o solicitare pentru un angajat de la o firmă din Sighet unde au fost cam 90 de unități de sânge colectate și s-au prezentat cam 100 de persoane.

Sunt companii mari cu un număr mare de angajați cu care colaborăm foarte bine. Spre exemplu, cu o companie am stabilit la începutul anului cinci colecte mobile în 2023. Avem și instituții unde mergem regulat, cum este IPJ Maramureș. Angajaților le este și lor confortabil pentru că nu se mai deplasează la centru. Există oameni care doresc să doneze sânge și donează sânge la birou”, a declarat Daniela Veber coordonatorul CTS Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA