MARAMUREȘ. Echipa Serviciului de Ambulanță Județean s-a mărit cu doi medici noi

Până în urmă cu cinci luni, Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș funcționa cu șase medici de familie având competență în medicina de urgență prespitalicească. Aceștia erau distribuiți astfel: patru medici la Stația centrală  Baia Mare, un medic la Substația Sighetu Marmației și un medic la Substația Târgu Lăpuș.

Din luna noiembrie 2023, serviciile de medicină de urgență prespitalicească ale Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș s-au îmbunătățit în zona Maramureșului istoric prin cooptarea în echipă a doi medici specialiști medicină de urgență.

La Substația Borșa, dr. Voiculescu Luca asigură în jur de 8-10 gărzi pe lună, iar la Substația Vișeu de Sus, dr. Pop Gavrilă, începând cu luna luna ianuarie, a ocupat prin concurs un post de medic specialist medicină de urgență în cadrul acestei substații.

“Cea mai mare realizare de când am preluat atribuțiile la Serviciul de Ambulanță Județean, în cele cini luni, este că am reușit să atrag acești medici deosebiți spre acest sector de activitate atât de important pentru cetățeni. Le sunt foarte recunoscătoare că sunt devotați profesiei pe care și-au ales-o. Printre obiectivele importante propuse rămâne atragerea a cât mai multor medici spre acest serviciu pentru că, din punctul meu de vedere, medicina de urgență prespitalicească și prim ajutor este o latură foarte importantă a sistemului sanitar”, precizează Mădălina Câmpean, manager general interimar la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș.

Maria STOICA

Mădălina Câmpean, manager general interimar la Serviciul de Ambulanță Județean Maramureș
Maria Stoica
Maria Stoica