MARAMUREȘ – Elevii de la grupele de excelență au făcut o incursiune în opera lui Mihai Eminescu

Centrului Județean de Excelență Maramureș a organizat ieri, 13 ianuarie, o activitate dedicată lui Mihai Eminescu, cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

În fața elevilor de la grupele de excelență la literatură română, nivel liceal, de la Filialele Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare și Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare, au vorbit despre Mihai Eminescu: prof. dr. Terezia Filip și prof. dr. Raluca Giurgiulescu.

Activitatea a fost moderată de prof. dr. Gheorghe Andrașciuc, director al Centrului Județean de Excelență Maramureș.

Prof. dr. Terezia Filip a realizat o incursiune în opera lui Mihai Eminescu, punctând elementele esențiale ale imaginarului poetic, iar prof.dr. Raluca Giurgiulescu le-a vorbit elevilor de la excelență despre etapele construirii mitului eminescian.

După prezentarea celor două teme, elevii prezenți la întâlnire au formulat întrebări pentru profesoarele invitate, pornind de la felul în care ei se raportează la creația eminesciană. A fost o discuție densă, interactivă, ce a reușit să contureze premisele întoarcerii la opera eminesciană, dincolo de clișeele împământenite în conștiința publică.

La întâlnirea cu elevii, au fost prezente: prof. dr. Daniela Andrașciuc, prof. dr. Odarca Bout, prof. dr. Ligia Buzsor și prof. Diana Breban, profesoare care predau în cadrul Centrului Județean de Excelență Maramureș.

mg
mg