MARAMUREȘ. Facturi greșite la salubrizare, trimise agenților economici

Oficialii ADI Deșeuri Maramureș spun că au primit o serie de sesizări din partea unor agenți economici, privind facturile la salubrizare. Conducerea instituției spune să au descoperit o greșeală în facturarea activităților prestate și a cerut operatorului de salubritate să remedieze erorile.
”În urma unor sesizări primite de la anumiți agenți economici legate de valoarea facturilor pe care le-au primit în ultima luna de la operatorul de salubrizare din Zona 1 de colectare am constatat o greșeală în facturarea activităților prestate. Încă de acum două săptămâni, prin adresa nr 1079/22.09.2023, am trimis operatorului o solicitare de a verifica programul de facturare și de a remedia greșelile care s-au strecurat.
Rugăm agenții economici care au suspiciuni în ceea ce privește valoarea facturii primite să se adreseze operatorului de colectare pentru a remedia problema. ADIGIDM Maramureș vă stă la dispoziție cu orice informații care să vă ajute să analizați dacă factura pe care ați primit-o este întocmită corect sau nu, la 0740159210 sau 0740056092.
Potrivit legii, agenții economici care nu-și valorifică direct deșeurile reciclabilele sunt OBLIGAȚI să aibă contract cu operatorul de salubrizare atât pentru ridicarea deșeul rezidual, cât și pentru cel reciclabil.
 Colectarea separată duce la scăderea facturilor pentru agenții economici. Tariful de gestionare a unui metru cub de deșeu rezidual este de aproape 5 ori mai mare decât tariful de gestionare a unui metru cub de deșeu reciclabil”, precizează reprezentanții ADI Deșeuri Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA