MARAMUREȘ. Instituțiile din județ, unde angajații au cele mai mici salarii

Salariații din instituțiile de cultură din Maramureș rămân cu cele mai mici salarii. În timp ce în cazul altor instituții subordonate Consiliului Județean angajații se vor bucura de o mărire salarială de 5% de anul viitor, nu același lucru va fi valabil și pentru personalul din muzee, spre exemplu.

În ultima ședință de consiliu județean din acest an, s-a discutat despre situația aparte a acestei categorii de salariați. Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș a explicat că angajații din instituțiile de cultură nu vor beneficia de majorări salariale pentru că aceștia sunt pe o altă lege. Acesta a recunoscut că pe acest segment, angajații au cele mai mici venituri și a confirmat inclusiv faptul că managerul unei instituții de cultură din Maramureș câștigă mai puțin decât un șef serviciu din cadrul Consiliului Județean.

”Instituțiile de cultură și muzeele funcționează pe o altă lege de salarizare. Din păcate angajații de la instituțiile de cultură, care sunt cei mai prost plătiți din toate instituțiile din județul Maramureș, funcționează pe o altă lege și foarte greu putem să-i ajutăm. Opinia mea este că nu sunt suficient de uniți astfel încât să se schimbe legea pe această zonă. Și o problemă e că un manager din zona culturală câștigă mai puțin decât un șef serviciu în Consiliul Județean”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA