MARAMUREȘ. Întâlnire pentru a atrage investitori nemți, în județ

Conducerea CJ Maramureș a avut o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, din dorința de a atrage noi investitori în județul nostru. În Maramureș vor fi create mai multe parcuri industriale, unde firmele dornice să se stabilească, vor avea o serie de beneficii.
”Întâlnire de lucru constructivă cu Sebastian Metz, director general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK), Ilinca Pandele, membru în consiliul director AHK și director departament servicii membri și training, Maria Șerban, consultant servicii membrii AHK, și Radu Zoicaș, director executiv Parcuri Industriale Maramureș. Discuțiile s-au axat pe prezentarea proiectelor pe care le derulăm la nivelul județului Maramureș pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât să creăm condițiile de care investitorii au nevoie pentru a-și dezvolta companiile la noi în județ.
Avem multe atuuri la nivel de județ pentru atragerea investitorilor: realizarea campusului pentru învățământ dual în Maramureș, prin care contribuim constant la calificarea forței de muncă în județ, granturile de care pot beneficia investitorii din parcurile industriale din Maramureș, dar și suport din partea administrației județene pentru acomodarea investitorilor prin societatea Parcuri Industriale Maramureș – structură dedicată pentru gestionarea oricăror nevoi la nivel investițional.
Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK) a manifestat o constantă susținere față de județul nostru, iar calendarul comun de acțiuni derulate pe parcursul ultimilor ani a demonstrat că există potențial pentru a crește parteneriatul dintre instituțiile noastre. AHK va rămâne alături de Maramureș, promovând deschiderea și potențialul nostru investițional.
Ulterior, după întâlnirea de lucru, am efectuat o vizită în teren cu reprezentanții AHK pe șantierul noului terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș, pentru a le prezenta acestora una din cele mai importante investiții pe care le derulăm în prezent”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA