MARAMUREȘ. Nereguli constatate de polițiști, la transportul școlar

Microbuzele școlare au fost ținta unor verificări în trafic a polițiștilor rutieri. Aproximativ 60 de astfel de autovehicule destinate transportului elevilor au fost trase pe dreapta, pentru controale. Evident, nu au lipsit nici problemele, fiind aplicate mai multe amenzi șoferilor.
”În ultimele zile, polițiștii maramureșeni au acționat pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi la și de la unitățile de învățământ. Peste 60 de autovehicule destinate transportului școlar au fost supuse verificărilor, fiind aplicate nouă sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate.
Acțiunea a vizat respectarea normelor rutiere, precum și verificarea stării psiho-fizică a conducătorilor auto. Răspunderea în cazul transportului de persoane este a conducătorului auto, cu privire la numărul de persoane pe care le transportă, condițiile în care le transportă și dacă vehiculul îndeplinește condițiile legale. Polițiștii le-au recomandat șoferilor de microbuze școlare să respecte cu strictețe legislația rutieră, astfel încât elevii pe care îi transportă să nu fie niciodată în pericol”, au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA