MARAMUREȘ. Numeroși șoferi ”uită” că au de respectat viteza legală

Polițiștii maramureșeni organizează periodic acțiuni punctuale pentru depistarea persoanelor care pun în pericol siguranța traficului rutier. Obiectivul îl constituie depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice, în cadrul ultimei acțiuni accentul fiind pus pe depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau celor care conduc cu viteză excesivă.

”Astfel, în ultimele cinci zile, polițiștii maramureșeni au efectuat aproximativ 700 testări pentru identificarea persoanelor care conduc în stare de ebrietate. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 829 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, polițiștii au dispus reținerea a 69 permise de conducere și retragerea a 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările în cazul a 16 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști în cadrul activităților derulate. Polițiștii vor continua astfel de acțiuni și recomandă tuturor participanților la trafic să respecte legislația rutieră în vigoare și să manifeste o conduită preventivă în trafic”, arată IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA