MARAMUREȘ. Patru ucraineni rătăciți, salvați de echipa Salvamont

Patru persoane din Ucraina au fost salvate de o echipă Salvamont Maramureș, azi noapte. Este vorba de patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, care, fiind epuizați, au cerut ajutorul autorităților române.

”Cei 4 bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani fără probleme medicale au fost găsiți și transportați în siguranță urmând a fi preluați de cadrele medicale pentru verificări suplimentare iar mai apoi se va trece la procedurile specifice aplicate de autorități în astfel de cazuri”, a precizat Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

În acest caz a fost alertată și Poliția de Frontieră

Dispeceratul ITPF Sighet a fost informat de lucrătorii din cadrul Serviciului 112 despre faptul că un număr de 4 cetățeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera de stat s-au rătăcit și solicită ajutor. În baza coordonatelor trimise de aceștia au fost localizați în zona Polonica din raionul de responsabilitate a SPF Valea Vișeului. S-a luat legătura cu lucrătorii din cadrul Salvamont Maramureș și au început căutările. La acțiune au participat 5 lucrători din cadrul Salvamont, precum si 4 polițiști de frontieră cu 2 autospeciale, în calitate de forță de sprijin.


Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA