MARAMUREȘ. Peste 50 de persoane trimise în judecată pentru furt de lemne

Peste 50 de persoane care au fost prinse furând sau tăind arbori ilegal, au fost trimise în judecată anul trecut, în Maramureș. Potrivit IPJ Maramureș, planul comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII”, s-a materializat în organizarea şi desfăşurarea a 106 acţiuni, în cadrul cărora au fost realizate 782 de controale, fiind verificate 2.102 obiective, cele mai multe pe linia transportului materialelor lemnoase și pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialelor lemnoase.
”Ca urmare a acestor activităţi, au fost întocmite 636 de dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate acestora. În cursul perioadei analizate au fost trimise în judecată 54 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.
De asemenea, polițiștii din cadrul I.P.J. M aramureș au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice  în valoare de peste 983.330 de lei fiind confiscată cantitatea de 2.743,91 metri cubi  material lemnos, în valoare totală de peste 800.000 de lei.”, precizează IPJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA