MARAMUREȘ. Polițist posibil drogat, depistat la Șomcuta Mare

Consumul de droguri și de substanțe interzise ia amploare și încep să apară cazuri în care inclusiv oamenii legii sunt afectați de acest fenomen.  Un polițist din Maramureș este suspectat de faptul că ar fi consumat substanțe psihoactive, înainte de a-și începe serviciul. Incidentul s-a petrecut aseară, iar oficialii IPJ Maramureș au dispus retragerea imediată a acestuia din dispozitiv. Trebuie precizat că oamenii legii sunt testați înainte de a-și începe serviciul.

”Seara trecută, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în cazul unui polițist care urma să înceapă serviciul pe raza de competență a orașului Șomcuta Mare.

Ca urmare a constatării, s-a dispus de îndată retragerea acestuia din dispozitiv. De asemenea, polițistul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii prezenței în organism a subsțantelor psihoactive. În acest caz Compartimentul Control Intern continuă activitățile specifice în vederea dispunerii măsurilor legale. La intrarea în serviciu, toți polițiștii sunt instruiți și evaluați din punct de vedere al capacității de exercitare a atribuțiilor de serviciu.

Instituția noastră se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea”, a transmis conducerea IPJ Maramureș.

 

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA