MARAMUREȘ. Polițist prins circulând cu viteză de colegi. Au dat vina pe fiica lui, ca să scape basma curată

Doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare și unul din cadrul IPJ Maramureș, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate pentru comiterea unor infracțiuni de fals. Mai exact, cei doi polițiști din cadrul Biroului Rutier Baia Mare și-au prins colegul de la IPJ Maramureș în trafic, depășind viteza legală. Cel din urmă se afla în timpul liber. Pentru a scăpa de sancțiune, procesul verbal s-a făcut pe numele fiicei șoferului vinovat.

”La data de 02.04.2024, ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, la delegarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, acesta a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertatea unui număr de 3 inculpați, astfel:

  1. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual;
  2. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale;
  3. un agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – – Serviciul Rutier la momentul săvârșirii faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, s-a reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 28.06.2020, primii doi inculpați, în calitate de agenți de poliție rutieră în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de supraveghere de supraveghere și control a traficului rutier, acționând cu aparatul radar, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 84 km/h (limita maxim admisă pentru acel sector de drum fiind de 50 km/h). Imediat, primul inculpat a constatat că, la volanul autoturismului, se afla cel de-al treilea inculpat, aflat în timpul liber și deplasându-se în interes personal pe drumul public.

În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancționare contravențională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător adevărului faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective, iar cel de-al doilea inculpat a executat pe procesul-verbal de sancționare contravențională o semnătură falsă, în numele contravenientei, la rubrica „Contravenient/Am luat la cunoștință și am primit p-v”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare”, au precizat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, într-un comunicat de presă.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA