MARAMUREȘ. Polițiștii au fost prezenți în peste 300 de școli

Polițiștii sunt tot mai prezenți în școlile de județ, pentru acțiuni de prevenție. Oamenii legii au vizitat până acum peste 300 de școli din județ și au stat de vorbă cu elevii vorbindu-le despre diversele forme de agresiune și la ce pericole se expun.

”Nicio formă de agresivitate nu educă și nu poate conduce la formarea unui adult echilibrat, mai mult poate frâna dezvoltarea unui copil. Ziua de 4 iunie reprezintă Ziua Internațională a copiilor, victime ale agresiunii, iar pentru polițiști este o oportunitate de conștientizare a pericolelor care îi pot transforma pe cei mici în victime ale agresiunii. Reiterăm faptul că siguranța copiilor și prevenirea victimizării acestora constituie priorități ale polițiștilor maramureșeni, care organizează și se implică în multiple activități menite să confere sprijin copiilor.

Impactul violenței de gen asupra copiilor, în special a violenței domestice, este probabil cel mai răspândit și foarte dăunător. Copiii sunt întotdeauna afectați de abuzurile comise între părinți și pot ajunge, la rândul lor, victime ale agresorului. Pentru a întrerupe ciclul violenței, este crucial să sprijinim copiii care se confruntă sau sunt martorii unui eveniment de violență.
De la începutul acestui an și până în prezent, polițiștii au ajuns în peste 320 unități de învățământ, unde au desfășurat peste 700 de activități cu copii de diferite vârste. Temele abordate au avut legătură cu prevenirea victimizării prin agresiune fizică, bullying, cyberbullying, agresiuni sexuale, discriminare etc.

Aceste activități s-au desfășurat în baza a unor acorduri de parteneriat cu unități de învățământ și proiecte educaționale realizate de către unitățile de învățământ sau la solicitarea unor cadre didactice. Unul dintre partenerii de nădejde, care sprijină activitatea polițiștilor, este Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș.
Dragi copii, dacă simțiți că sunteți victima unei forme de abuz, adresați-vă unui adult, profesor, psiholog școlar și poliției! Indiferent de contextul în care se petrece abuzul, în familie, pe stradă, la școală, sau dacă situația la care sunteți martor este una de agresiune fizică sau emoțională, cum ar fi lovirile sau amenințările, solicitați sprijin oricărei persoane aflată în măsură să vă ajute!”, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA