BAIA SPRIE. Prinși cu plante de canabis în casă

Două persoane au fost reținute după ce s-a descoperit că aveau o cultură de canabis într-un apartament închiriat pentru acest scop. Acum, inculpații sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

”La data de 02.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
Măsurile au fost luate după ce, în aceeași zi, aceștia au fost prinși în flagrant într-un imobil din orașul Baia Sprie, în timp ce îngrijeau mai multe plante de canabis.
Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada aprilie – iunie 2024, inculpații au înființat și întreținut o cultură de canabis într-un apartament închiriat în acest scop. În locuință, alături de cele 10 plante aflate în diferite stadii de dezvoltare și având o greutate de peste 5 kilograme masă verde au mai fost descoperite și ridicate componentele unei instalații de întreținere a culturii, precum și alte mijloace de probă.

În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și faptul că pe parcursul anului 2023 a deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de drog de risc (canabis) către consumatori din județul Maramureș.
Precizăm că unul dintre aceștia a fost trimis în judecată, în anul 2023 de către procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.
În cursul zilei de 03.06.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Baia Sprie, Serviciului Ordine Publică – Grupa Canină și Serviciului Criminalistic din IPJ Maramureș.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, spun oficialii DIICOT, într-un comunicat de presă.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA