MARAMUREȘ. Vitezomanii de pe șosele n-au mai scăpat de data asta

Peste 200 de sancțiuni au aplicate de polițiștii rutieri, în perioada 27 mai-2 iunie. În special cei care au călcat serios pedala de accelerație au fost amendați de polițiști. Peste 20 dintre aceștia au rămas și fără permis.

”Principalele misiuni desfășurate de polițiștii rutieri în cursul săptămânii trecute au fost păstrarea unui climat de siguranță pe drumurile publice respectiv depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care pun în pericol siguranță.
În acest sens polițiștii maramureșeni au desfășurat mai multe acțiuni pe anumite tronsoane de drum de pe raza județului.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate în perioada 27 mai – 02 iunie a.c., polițiștii rutieri au aplicat 210 sancțiuni contravenționale, dintre care 140 pentru depășirea limitelor legale de vitează. Valoarea amenzilor a depășit suma de 155 000 lei.

Pentru că reprezentau un pericol pentru ceilalți participanți, 23 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere. În 19 situații au fost reținute permisele de conducere întrucât șoferii au depășit cu mai mult de 50 km/h viteza peste limita legală. Totodată, certificatele de înmatriculare a 4 autovehicule au fost retrase pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

În cadrul acelorași activități polițiștii au întocmit patru dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii maramureșeni actionează, în continuare, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat de ordine și liniște publică, pe raza întregului județ”, au precizat oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA