PARC AUTO. Prea puțini maramureșeni își permit mașini noi

Parcul auto din Maramureș este în continuă creștere, iar acest lucru se observă cel mai bine în orașele din județ, unele dintre ele fiind sufocate de mașini. Chiar dacă multe familii au acum una sau mai multe mașini, în realitate sunt puțini cei care își permit să cumpere un autovehicul nou. Cele mai multe mașini înmatriculate în Maramureș, sunt second-hand.

”Parcul auto în ultimii ani este în continuă creștere dar și într-o continuă reînnoire. Media vârstei parcului auto este de 15 ani, în România, dar se reînnoiește, crește numărul vehiculelor noi înmatriculate. Cele electrice, sunt și ele într-o continuă creștere, mai ales că în ultimii ani producătorii de autovehicule au crescut numărul de vehicule electrice produse.

La zi, parcul auto se ridică la numărul de 227.519 de autovehicule. În primele 8 luni ale anului au fost înmatriculate un număr de 9.311 de autovehicule, din care 1.560 de vehicule noi, reprezentând un procent de 16,75%”, a declarat Nicolae Bărbos, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș.

Referitor la deținătorii de permise de conducere din Maramureș, potrivit oficialilor instituției, avem un număr de 202.689 de permise de conducere, cele mai multe pentru categoria B. De asemenea, în cursul anului 2023 au fost examinate în vedere obținerii permisului de conducere un număr de 5.744 de persoane, dintre care 2.607 femei și 3.137 bărbați.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA