MARAMUREȘ. Zilele în care se produc cele mai multe accidente

Statistica accidentelor rutiere pe județul nostru, pe anul 2023, a scos la iveală faptul că cele mai multe accidente rutiere grave au loc în zilele de vineri, joi și luni. De asemenea, există și anumite intervale orare în care se produc astfel de evenimente rutiere.

”Dacă ne raportăm la distribuția zilnică a accidentelor rutier, observăm că zilele de vineri, joi și luni sunt cele în care s-au produs cele mai multe accidente rutiere. În zilele de vineri, în anul 2023, s-au produs 17 accidente rutiere grave, în zilele de joi și de luni câte 15. Ca și intervale orare am reușit să desprindem două intervale în care se produc cele mai multe accidente rutiere, respectiv 12.00-18.00, dar și 18.00-23.00. De aceea și acțiunile noastre sunt axate în special pe acoperirea acestui interval de timp”, a declarat Gheorghe Goth, împuternicit comisar șef Serviciul Rutier Maramureș, pentru Glasul Maramureșului.

Pe de altă parte, cu toate că dimineața traficul în oraș este foarte intens, se produc puține accidente rutiere. Explicația este una simplă: când valorile de trafic sunt ridicate, conducătorii auto circulă cu viteză redusă și automat astfel de evenimente sunt mai ușor de evitat.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA