MARAMUREȘUL ISTORIC. Controale în magazine pentru depistarea produselor contrafăcute

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au continuat acțiunile pe linie de comercializare și contrafacere de mărfuri, de data aceasta în Maramureșul Istoric. Vizat a fost orașul Vișeu de Sus, unde mai multe magazine au fost verificate de polițiști. Mai multe produse contrafăcute au fost confiscate pentru cercetări.

”Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au continuat acțiunile pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrafacerii și comercializării de mărfuri. Polițiștii au verificat trei societăți comerciale care își desfășoară activitatea în acest domeniu, fiind constatate 11 infracțiuni, care intră sub incidența Legii nr. 84 din 1998 privind contrafacerea de mărfuri.

În baza activităților desfășurate, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, 56 de articole de îmbrăcăminte și jucării, care poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, în vederea probării activității infracționale și tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate, pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA