MESAJUL LUI IOHANNIS PENTRU DASCĂLI. „E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că greva din educație este o temă serioasă, că s-au găsit soluții pentru o serie de revendicări ale sindicatelor, dar că e greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine.

„Greva din învățământ e o temă foarte serioasă. Solicitările profesorilor sunt în bună parte legitime, ușor de înțeles. Mă bucură că negocierile se poartă real, în format de coaliție au existat mai multe întâlniri și speranța mea e să se termine amiabil. Toată lumea a văzut disponibilitatea guvernului, a premierului, a ministrului Educației de a sprijin aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de revendicări ale sindicatelor. Am avut o discuție cu conducerea coaliției pe această temă, aceste promisiuni vor fi onorate, ce a promis guvernul că e posibil se va face.

Și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. E greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar chestiunea rămâne în atenția Coaliției și există promisiune fermă de a lucra pe legea salarizării unice care va veni cu soluții pozitive și pentru angajații din educație”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Digi24.ro.

Mihai ROMAN

cm
cm