METEO. Cât de cald va fi și cât de mult va ploua în următoarele 4 săptămâni

Suntem oficial în prima lună de vară. Iar meteorologii deocamdată nu ne „amenință” cu temperaturi ridicate, care să ne facă să stăm în casă la orele amiezii. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna iunie, respectiv primele zile din luna lui Cuptor.

Astfel, potrivit estimărilor meteorologilor, săptămâna viitoare valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Marcel ȘERBAN

dh
dh