METEO. Cum va fi vremea în săptămânile care urmează

Am intrat oficial în anotimpul numit toamnă. Deocamdată vremea e frumoasă, cald peste zi, dar nici noaptea nu e rece. Încă. Meteorologii susțin că în această săptămână valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru perioada din an în care ne aflăm pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi și ele deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Pentru săptămâna următoare meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. În continuare regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. În săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 3-10 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Marcel ȘERBAN

dh
dh