MILIOANE DE EURO LA MIJLOC. Școlile vor fi dotate cu microbuze electrice

Ministerul Educației a anunțat că, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județene, școlile vor fi dotate cu microbuze electrice grație finanțării prin PNRR, alocarea financiară PNRR totală pentru achiziția microbuzelor electrice fiind de 250 de milioane de euro, fără TVA.

„Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în același timp și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea intervalului de depunere: 18.05.2023-13.06.2023”, precizează Ministerul Educației.

Marcel ȘERBAN

dh
dh