MINIVACANȚĂ 1 MAI. 9 incendii în județ

La numai puțin de 9 incendii a fost nevoie de intervenția pompierilor în minivacanța de 1 Mai. Vineri, 28 aprilie, la Moisei a fost semnalat un incendiu la acoperișul unei case. Incendiul a distrus circa 10 metri pătrați de acoperiș din lemn. La Cicârlău, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu în urma căruia au ars circa 500 kg de deșeuri din lemn. În municipiul Sighetu Marmației pompierii militari au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o garsonieră. Focul a distrus diverse obiecte de mobilier și îmbrăcăminte.

„La Bozânta, pompierii băimăreni au fost solicitați să lichideze un incendiu în urma căruia au ars circa 0,20 hectare de vegetație uscată. Sâmbătă, 29.04., la Sighet, pompierii din cadrul Detașamentului Sighet au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în urma căruia au ars circa 500 kg de deșeuri de mase plastice și cauciuc. Luni, 01.05., la Copalnic, o șură a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului au ars circa 80 de metri pătrați de șura din lemn și 100 de metri pătrați de acoperiș din lemn. La Borșa, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție au intervenit pentru lichidarea a două incendii izbucnite la coșurile de fum. În urma incendiilor a ars doar funinginea din coșul de evacuare.

În data de 2 mai pompierii sigheteni au intervenit pe strada Valea Cufundoasa, fiind anunțat un incendiu la un coș de fum. În urma incendiului a ars doar funinginea din interiorul coșului de fum.

 Pentru evitarea producerii unor incendii din cauza coșurilor de fum vă reamintim să nu utilizați coșurile de fum defecte, curățați coșurile de fum de minim două ori de an, respectiv izolați corespunzător coșurile de fum față de materialele combustibile din acoperiș”, precizează ISU Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh