MINIVACANȚĂ PAȘTI. Amenzi de sute de mii lei, date de polițiști

În această perioadă, peste 800 de efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au intensificat activitățile în proximitatea lăcașurilor de cult și în zonele cu aflux mare de public, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
Polițiștii au intervenit cu promptitudine la 322 de apeluri sesizate prin S.N.U.A.U. 112. În perioada de referință, au fost aplicate 804 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale, valoarea sancțiunilor depășind 360.000 de lei.
Pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, la nivelul întregului județ au fost instituite filtre rutiere, iar polițiștii au acționat cu aparatele radar din dotare. În urma abaterilor săvârșite de conducătorii de autovehicule, au fost reținute 64 de permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale și au fost retrase 38 de certificate de înmatriculare.
De asemenea, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a nouă infracțiuni, pentru care în continuare se efectuează cercetări, fiind prinse în flagrant opt persoane care ar fi comis fapte ilegale. Totodată, la regimul circulației rutiere, polițiștii maramureșeni au depistat și constatat 15 infracțiuni. În baza probatoriului administrat, față de două persoane au fost dispuse măsuri preventive.
Polițiștii vor desfășura în continuare activități specifice pentru siguranța cetățenilor în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională și penală.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA