MODĂ. Cântăreața Theo Rose, într-o creație a băimărencei Renata Mihaly

Cântăreața Theo Rose a purtat, de curând, într-un concert, o creație a tinerei băimărence Renata Mihaly, designer vestimentar. Piesa face parte din noua colecție a tinerei, prezentată de curând la Iași, în cadrul Romanian Fashion Week, un eveniment la care opt designere absolvente ale Universității de Artă și Design Cluj-Napoca și-au prezentat creațiile masterale incluse într-un program de practică.

Cu această ocazie, tânăra din Baia Mare a promovat cu mândrie, prin creațiile sale vestimentare, portul tradițional rrom.

”De fiecare dată, prezint teme despre istoria rromilor, cultură, tradiții, simboluri, obiceiuri. Pentru această colecție am folosit materialele plisate tradiționale, aduse în contemporan, iar ca și simbol am introdus steagul rromilor (tip broșă, croșetată), roata cu cele 16 spițe, care reprezintă rezistența rromilor în timp, cerul și pământul”, a explicat Renata Mihaly.

Pentru această prezentare, tânăra a realizat atât ținute feminine, cât și masculine, cu elemente reprezentative culturii rrome aduse într-o zonă modernă. În curând, Renata Mihaly va bifa încă o prezentare de modă, la Cluj-Napoca, la începutul lunii iulie.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica