MOISEI. Sistemul de iluminat public, în curs de modernizare

De curând, în comuna Moisei s-a dat stratul lucrărilor de modernizare a sistemului de iluminat public. Edilul Grigore Tomoiagă precizează că vor fi înlocuite peste 1.100 de lămpi cu LED-uri, lucru care va scădea considerabil consumul de energie electrică. Valoarea acestei investiții depășește suma de 1,9 milioane de lei, iar proiectul este finanțat prin Administrația Fondului de Mediu, prin programul “Creșterea Eficienței Energetice a Infrastructurii de Iluminat Public”.
”Lucrările presupun înlocuirea lămpilor existente cu lămpi cu tehnologie LED pe stâlpii existenți și implementarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public care asigură iluminarea potrivită pentru locul și momentul potrivit sau alerte pentru defecțiuni în timp real. Obiectivele principale ale acestui proiect sunt: reducerea consumului de energie pentru iluminat; scăderea costurilor efective cu acesta și creșterea eficienței energetice în general, cu efecte asupra protecției mediului și stării de bunăstare a comunei noastre.
Pentru că se lucrează simultan în mai multe zone, facem un apel locuitorilor, în special celor cu autoturisme, la înțelegerea și răbdarea dumneavoastră și vă asigurăm că lucrările se vor desfășura în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Grigore Tomoiagă, primarul comunei Moisei.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA