NESIMȚIRE. Un biciclist din Săpânța a acuzat un șofer că l-a lovit cu mașina, când de fapt a căzut singur, de beat ce era

Cum poți cădea de vină când de fapt nu ai vrut decât să ajuți. S-a întâmplat la Săpânța, unde ieri, 11 mai, la ora 18.54, polițiștii Secției 6 Politie Rurala Sarasău erau sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul ca pe D.N. 19, în comuna Săpânța, a avut loc un accident rutier.

„La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 56 de ani din localitate, care, în timp ce se deplasa pe bicicletă, ar fi fost acroșat din spate de un autoturism fiindu-i provocate leziuni la nivelul capului.

În urma verificărilor efectuate, a fost legitimat conducătorul autoturismului care ar fi fost implicat în accident ca fiind un bărbat de 61 de ani din Iași. Acesta a relatat faptul că în timp ce conducea autoturismul, a observat în fața lui un bărbat care a căzut de pe bicicletă, s-a oprit pentru a-i acorda ajutor, după care a plecat. Totodată, polițiștii au efectuat verificări cu privire la posibila implicare în evenimentul rutier a unui autoturism și au stabilit faptul că biciclistul s-a dezechilibrat singur de pe bicicletă și a căzut lovindu-se cu capul de asfalt. Un echipaj S.M.U.R.D. i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Sighetu-Marmației în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, arată IPJ Maramureș.

Atât șoferul, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero în cazul conducătorului autoturismului și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului. Amândurora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Marcel ȘERBAN

dh
dh