NOUTATE. Șoferii cărora le expiră permisul notificați prin SMS

Din această lună, șoferii cărora le expiră permisul de conducere vor primi un SMS sau un e-mail din parte autorităților, prin care sunt notificați de acest lucru, pentru a putea începe demersurile de înlocuire a documentului. Oficialii Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări anunță că noul serviciu electronic a devenit funcțional în luna iulie.
„Prin intermediul serviciului vor fi transmise mesaje de informare prin SMS și e-mail, și anume cu 30 de zile înainte de data expirării perioadei de valabilitate a permisului de conducere, respectiv la o zi după ce permisul de conducere e expirat, iar cetățeanul nu a preschimbat documentul.

Mesajul va cuprinde informații precum data expirării, seria permisului și un link care facilitează accesul către platforma de programări online disponibilă pe site-ul dgpci.mai.gov.ro, oferind posibilitatea efectuării programării într-un timp favorabil, în limita disponibilității.

Transmiterea notificărilor prin intermediul serviciilor de mesagerie la numărul de telefon mobil (valabil doar în rețelele naționale, aparținând titularului/reprezentantului legal/persoanei împuternicite) și la adresa de e-mail comunicată la momentul depunerii cererii de eliberare a unui nou permis de conducere, se va realiza automat pentru toți deținătorii de permis.

Scopul inițiativei este de a acorda un sprijin real cetățenilor în vederea informării privind necesitatea reînnoirii permisului de conducere și, în același timp, evitarea unor situații neplăcute referitoare la conducerea cu un permis expirat. Totodată, prin acest serviciu, se asigură creșterea gradului de confort al cetățenilor și evitarea perioadelor aglomerate, prin redistribuirea graduală a volumului de cereri înregistrate la nivelul structurilor teritoriale”, anunță reprezentanții Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA