OBIECTIV 2023 – Dotarea blocului operator de la Spitalul Județean

Asociația ”Prietenii Spitalului Dr. Constantin Opriș” subliniază că obiectivul propus pe anul 2022 a fost atins și anume: achiziționarea unui ecograf performant pentru Secția de Pediatrie. Următorul obiectiv este dotarea Compartimentului Bloc Operator cu un Motor de antrenare pentru instrumente ortopedice, cu accesoriile aferente. Acest aparat medical va deservi Secţia de Ortopedie şi Traumatologie și Secţia Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Județean.

”95% dintre operațiile ortopedice presupun utilizarea acestui aparat medical. Odată intrat în dotarea Blocului Operator, timpul de așteptare pentru a putea opera un nou pacient scade considerabil, deoarece nu se mai așteaptă până se sterilizează cel folosit anterior, un proces care durează câteva ore. Astfel, medicii nu mai așteaptă uneori până a doua zi pentru intervenția chirurgicală și se câștigă timp prețios pentru pacient. În cazul operaților care presupun utilizarea fierăstrăului cu vârf oscilant, se va trece cu certitudine de la una pe zi, la două pe zi”, a declarat dr. Prie Andrei, Șef Secție Ortopedie – Traumatologie.

Prin achiziționarea acestui Motor de antrenare pentru instrumente ortopedice, nou și performant, se vine în sprijinul echipei de chirurgi ai Secţia de Ortopedie şi Traumatologie care realizează în prezent intervenții chirurgicale complexe, în premieră în județul nostru, respectiv implantul de proteze de șold și genunchi.

Acest obiectiv poate fi atins și prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, prin formularul 230.

mg
mg