OPINIE. Umbra lui Cherecheș, în alegeri

De-acum e sigur: Cătălin Cherecheș va rămâne după gratii cel puțin încă un an de zile, dacă nu doi. Cinci – nici vorbă. Nici un politician condamnat nu și-a ispășit pedeapsa conform sentinței. Cu toții și-au cumpărat avocați buni, care să-i scoată înainte de termen. Și dacă tot veni vorba de avocați, să nu îl uităm la Doseanu, vedeta televiziunilor de știri în cazul Cherecheș, care a visat, preț de o noapte, că va fi un mic Napoleon, ce va răsturna lumea cu mici trucuri avocățești.

Cătălin Cherecheș va rămâne la închisoare, după ce ultima cale execepțională de atac a fost respinsă. Campania electorală din Baia Mare își continuă mersul tărăgănat fără frica unui candidat-surpriză intrat în cursă pe ultima sută de metri. E uimitor ce frisoane a iscat în urbe vestea că fostul edil ar fi putut să primească (în 18 aprilie) o sentință favorabilă și, în consecință, să iasă de la închisoare, să candideze și să câștige alegerile. E incredibil ce spaime a generat acest personaj, nu doar în rândul candidaților, ci și a angajaților din Primărie, a unor foști colaboratori samd.

Potențiala eliberare a lui Cătălin Cherecheș a aprins imaginația multora, iar stafurile de campanie a tuturor partidelor au conceput un plan B, pentru această situație. Sigur că fostul primar a primit această veste cu un zâmbet abia schițat în colțul gurii, savurând o minivictorie.

Întrebarea este: oare băimărenii chiar l-ar fi votat și l-ar fi propulsat din nou la Primărie, deși știau prea bine că are un dosar penal pentru corupție? Mulți se tem că răspunsul este afirmativ. De ce? Pentru că s-a mai întâmplat o dată, la alegerile locale din 2016.

Tocmai de aceea, umbra lui Cherecheș va bântui alegerile din acest an  și cele de peste patru ani și cele de peste opt ani…

Dorin Stef

GlasulMM
GlasulMM