Candidații AUR, la Sfânta Liturghie Arhierească de la Rohia

În această duminică, la Mănăstirea Rohia s-a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească oficiată de un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de arhierie ai Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

La acest eveniment au fost prezenți și liderii AUR Maramureș, printre care deputatul Darius Pop, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Maramureș și Costel Pîrvănoiu, candidatul AUR la primăria municipiului Baia Mare.

Darius Pop a declarat cu acest prilej: “Așa cum am mai spus-o, formațiunea noastră politică promovează educarea valorilor creștine în familie. În ceea ce privește satul românesc, milităm pentru refacerea infrastructurii critice în mediul rural, dar și acordarea de stimulente financiare și asigurarea transportului pentru profesori, medici, asistenți medicali și polițiștii care doresc să lucreze în mediul rural”.

La rândul său, Costel Pîrvănoiu a spus: “A fost o slujbă înălțătoare, de o profunzime ieșită din comun și în egală măsură simplă. Și tocmai acestă simplitate te apropie mai mult de divinitate. Românii sunt un popor creștin prin excelență. Mai întâi ne-am construit mănăstiri pitite în codru seculari, apoi am ridicat biserici de lemn până la cer, în satele din vale. Și în cele din urmă, catedrale, în marile orașe, așa cum este și catedrala din Baia Mare, unde Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, slujește adesea duminica sau la marile sărbători”.

GlasulMM
GlasulMM