OPORTUNITATE. Program antreprenorial pentru liceenii maramureșeni

Federația YMCA România și Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș invită tinerii din județul Maramureș să se înscrie la Junior Entrepreneur Academy, un program destinat elevilor de liceu care doresc să își dezvolte competențele antreprenoriale, să ia pulsul mediului de afaceri din regiune și să creioneze inițiative cu îndrumarea antreprenorilor de succes ai județului.

”Prin Junior Entrepreneur Academy ne propunem să aducem învățarea experiențială mai aproape de tineri, permițându-le să își dezvolte competențele antreprenoriale într-un mediu deschis și captivant. Programul nostru intenționează să fie o platformă de lansare pentru elevii de liceu pasionați de antreprenoriat, atât prin cursuri teoretice, cât și prin experiențe practice prin care să intre în contact cu mediul de afaceri și cu oameni de afaceri de succes”, explică Alina Pop, director executiv YMCA România.

Pe parcursul programului, participanții vor avea oportunitatea să afle mai multe despre cum se pun bazele unei afaceri și despre rolul esențial al antreprenoriatului în dezvoltarea comunității, dar și să ia parte la un program de Job Shadow în care vor putea vedea din interior cum funcționează unele dintre cele mai emblematice business-uri ale județului Maramureș.

De asemenea, aceștia își vor elabora propriile planuri de afaceri pe care le vor prezenta antreprenorilor, concurând pentru atragerea acestora spre proiectul lor. Cele mai bune proiecte vor beneficia de Business Mentors și Business Angels, antreprenori care vor ghida și susține continuarea planurilor de afaceri după terminarea Junior Entrepreneur Academy.

Programul se adresează tinerilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, iar înscrierile se pot face până în data de 29 februarie, utilizând formularul online.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica