PROIECTE în derulare în comuna Rozavlea

Primăriile în care activitatea este intensă, se organizează după formula: Am închis o etapă / Ce etapă deschidem? La Rozavlea, pe Valea Izei, se fac planuri pentru următorii ani.

Vasile Mârza, primarul comunei: “Pentru următorii doi ani ne-am propus sa acoperim satul Sâlța, o localitate cu un peisaj deosebit, cu apă și canalizare. În momentul de față nu avem aceste utilități în zona respectivă. Sperăm cât mai curând să demarăm aceste lucrări. În același timp, ne-am propus să modernizăm zona centrală a localității Rozavlea, unde avem niște planuri ingenioase de amenajare a domeniului public.

Dacă e să ne referim la proiecte în derulare, care sunt depuse și așteaptă finanțare, putem spune că avem câteva proiecte depuse pe PNRR. E vorba de amenajarea unor piste de biciclete. Lucrăm la documentația tehnică pentru acest obiectiv. Mai avem un proiect legat de reabilitarea termică a grădiniței din centru, obiectiv finanțat prin Agenția Fondului de Mediu (AFM). Mai avem un proiect prin PNRR, legat de dotarea școlilor cu mobilier și material didactic. Mai avem un proiect numit Centru de Aport Voluntar (CAV), care vine în întâmpinarea structurării serviciilor de salubrizare, în sensul că acest CAV va primi anumite elemente de deșeuri, care ulterior vor fi transferate la societățile care prelucrează astfel de materiale. Avem mult de lucru. Din păcate birocrația încă e mare. Foarte greu se obțin avizele”, mărturisește edilul Vasile Mârza.

GlasulMM
GlasulMM