PE MUNTE – Jandarmii montani din județ, la datorie în minivacanța de Anul Nou

Jandarmii montani maramureșeni din cadrul Posturilor Montane Borșa, Cavnic, Șuior, Țibleș și Valea Vaserului sunt prezenți și în aceste zile de sărbătoare pe traseele turistice și în zona stațiunilor montane, obiectivul principal al acțiunilor fiind acela de informare a iubitorilor de munte cu sfaturi pentru evitarea situațiilor nedorite și acordarea ajutorului necesar celor aflați în dificultate.

„Deoarece în stațiunile montane din județul nostru sunt numeroși turiști, atât din țară cât și din străinătate, care au ales să-și petreacă zilele libere cu ocazia Anului Nou, jandarmii vă recomandă ca înainte de a pleca în drumeție, să vă informaţi temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porțiuni periculoase) și prognoza meteo, să plecaţi pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului rece. Nu trebuie să vă lipsească lanterna, trusa de prim-ajutor, dispozitive de localizare și telefonul mobil, nu riscaţi să plecaţi singuri la drum. În cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

În cazul apariţiei unei situaţii în care vă poate fi pusă în pericol siguranța, solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau direct jandarmilor aflați în dispozitiv.”, precizează Jandarmeria Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh