PENSII MAGISTRAȚI. Judecătorii din Maramureș renunță la proteste

Acțiunea de protest a judecătorilor a luat astăzi sfârșit, anunță oficialii Tribunalului Maramureș. Aceștia au avut activitatea suspendată începând cu data de 20 iunie, din cauza unor prevederi legislative care ar fi afectat și pensiile magistraților.

”Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, convocată de preşedintele instanţei în cursul zilei de astăzi, 11.09.2023, în vederea analizării oportunităţii continuării sau suspendării protestului declanşat, a hotărât suspendarea formei de protest şi
reluarea activităţii din data de 12.09.2023.

Protestul, instituit în data de 20.06.2023, prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor nr. 3, şi continuat prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor nr. 5/05.09.2023, a fost justificat de prevederile proiectului de lege privind pensia de serviciu a magistraţilor şi de modificările legislative preconizate, la data continuării protestului, în domeniul salarizării”, a declarat conducătorul Biroului de informare şi relaţii publice, judecător Florin Ene-Solomciuc.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA