DOSARE. Elevii și studenții pot depune cereri pentru Euro 200

Până în 20 mai, elevii și studenții cu vârsta până în 26 de ani pot depune cererile și dosarele cu actele doveditoare pentru a primi 200 de euro. Banii pot fi folosiți pentru achiziționarea de calculatoare. Anul trecut, peste 2.100 de elevi din țară au fost beneficiari ai acestui ajutor financiar.

Potrivit calendarului programului ”Euro 200”, efectuarea anchetelor sociale și evaluarea cererilor de către comisiile din unitățile și instituțiile de învățământ împreună cu comisiile de anchetă socială se vor bifa până la 7 iunie. Lista nominală a beneficiarilor, aprobată prin ordin de ministru, se va afișa pe portatul Ministerului Educației la data de 20 iunie. Contestații se vor putea depune între 1 și 4 iulie.

Achiziția bonurilor valorice de către Ministerul Educației și distribuirea către inspectoratele școlare/ universități – între 9 și 23 august. Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face între 26 august – 6 septembrie, iar achiziționarea de calculatoare se va putea bifa între 2 septembrie și 16 octombrie.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica