PENTRU SECURITATEA CETĂȚENILOR. Centru de monitorizare video, în Ulmeni

Primăria Ulmeni are un proiect în curs de implementare, în valoare de 1,47 milioane lei, ce vizează îmbunătățirea sistemului de management urban, respectiv infrastructura TIC (Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor). Printr-un astfel de proiect, se va dota un centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, prin acces la camere și alte dispozitive de colectare a datelor. De asemenea, se va extinde sistemul WiFi în spațiile publice.

Un alt proiect prevede realizarea unui plan de mobilitate urbană (valoarea proiectului este de 361.191 lei), având ca obiectiv polul de creștere Ulmeni, format din orașul Ulmeni și localitățile Arduzel, Chelința, Mânău, Someș-Uileac, Țicău, Vicea.

“Tot în această categorie intră și proiectul unui sistem de supraveghere video a principalelor căi de circulație rutieră din UAT Ulmeni, proiect în valoare de 198.000 lei. În prezent, funcționează 7 camere de supraveghere în localitatea Ulmeni. Prin noul proiect, vor mai fi instalate câte patru camere în satele aparținătoare, respectiv două în Tohat, astfel încât sistemul va cuprinde, în final, 33 de camere video”, ne-a declarat primarul Lucian Morar.

GlasulMM
GlasulMM