PERFORMANȚĂ. Matematicienii lucaciști, de aur și-n acest an

Sute de elevi din țară au participat săptămâna trecută la ediția a LXXIV-a a Olimpiadei Naționale de Matematică. Pentru clasele VII-VIII, competiția a avut loc la Huși, în județul Vaslui, iar pentru liceu – la Târgu Mureș.

Din județul nostru, la secțiunea gimnaziu, au participat șase elevi, însoțiți de prof. Zlampareț Horia și prof. Heuberger Daniela – membru în comisia centrală, ambii de la Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare. La secțiunea liceu,  au participat 14 elevi, însoțiți de prof. Darolți Erika de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare și de conf. univ. dr. Horvat-Marc Andrei – membru în comisia centrală.

”Singurul care a izbutit, și la acest concurs, să obțină punctaj maxim este Victor-Vasile Dragoș, din clasa a X-a B, pregătit de doamna profesoară Gabriela Boroica. Dacian Robu își adjudecă și în acest an o Medalie de Aur, primită din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România. Rezultatele celorlalți competitori sunt și ele excelente. Calde felicitări atât elevilor, cât și profesorilor!”, transmit reprezentanții Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica