PETROVA. Bărbat reținut după ce a încălcat ordinul de protecție

La data de 27 februarie, polițiștii Secției 4 Leordina au fost solicitați, prin 112, să se deplaseze în comuna Petrova, unde s-a sesizat faptul că un bărbat a încălcat condițiile impuse de ordinul de protecție provizoriu, emis de polițiști la data de 24 februarie a.c.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 4 Leordina, iar ieri instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a măsurilor dispuse, conform Legii nr. 217 din 2003, republicată privind prevenirea și combaterea violenței domestice.

”Reamintim faptul că ordinul de protecție provizoriu se emite în baza formularului de evaluare a riscului întocmit pentru o perioadă de valabilitate de cinci zile. Încălcarea acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, conform cadrului legal prevăzut de art. 47 din Legea nr. 217 din 2003, republicată privind prevenirea și combaterea violenței domestice”, transmite IPJ Maramureș.

Polițiștii maramureșeni îndeamnă victimele unor astfel de fapte să sesizeze organele abilitate despre orice încălcare a reglementărilor privind violența domestică.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica