PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE. Un autocar cu 90 de ucraineni s-a răsturnat

Grav accident de circulație produs aseară, autoritățile luând decizia de a activa Planul Roșu de Intervenție, din cauza numărului mare de persoane implicate în eveniment.
Apelul la numărul unic de urgență 112, primit după ora 21.00, anunța că un autocar cu 90 persoane la bord, toate de cetățenie ucraineană, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești (jud. Constanța.
„Aproximativ 50 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități din cadrul ISU Dobrogea, precum și 12 asistenți medicali, ambulanțieri și 1 medic cu 6 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit, noaptea trecută, la un accident rutier în care au fost implicate 90 persoane”, informează ISU Dobrogea Constanța.
În sprijin, spre Constanța, au început imediat deplasarea echipaje cu tehnica aferentă din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași.
Din numărul total al pasagerilor, 7 persoane au fost transportate la spital, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme, printre acestea aflându-se și doi minori. Ceilați pasageri au fost transportați la sediul Primăriei Hârșova unde au așteptat un autocar pentru a-și putea continua drumul către Ucraina. Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 24:00.
Mihai ROMAN
credit foto ISU Constanța
cm
cm