POTRIVIT UNUI PROIECT DE LEGE. Cătălin Cherecheș ar putea fi obligat să suporte costurile legate de extrădarea sa

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat la începutul acestei săptămâni, că a depus un proiect de lege prin care fugarii urmăriți de justiția din România să suporte costurile aducerii sale în ţară. În acest moment, proiectul se află în transparenţă decizională pe site-ul ministerului.

“În anul 2020 am avut, conform datelor oficiale, ca număr de persoane faţă de care a fost dispusă urmărirea internaţională 1.260, pentru ca în anul 2021 să avem 1.420, în anul 2022 am avut 1.574 de persoane faţă de care s-a dispus urmărirea internaţională, iar anul trecut, în 2023, am avut 1.530 de persoane”, a declarat ministrul Alina Gorghiu.

Anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a organizat 587 de misiuni pentru a putea aduce în ţară persoane care au fugit, costurile fiind de peste 10 milioane de lei, precizează Alina Gorghiu. Costul pe fugar a variat între câteva mii de euro şi 25.000 euro.

E posibil ca acestă lege să se aplice și fostului edil băimărean, Cătălin Cherecheș, aflat, în momentul de față, în arest preventiv, în Germania, după ce a fugit din România, în urma condamnării, într-un dosar de corupție, la 5 ani de închisoare cu executare.

GlasulMM
GlasulMM