Povestea tristă a lui Ionel. Românul din Italia a refuzat să se interneze pentru a nu-și abandona câinele

Ionel, un român sărman din Italia, este eroul unei întâmplări triste, care i-a impresionat pe italieni. Grav bolnav, bărbatul pur și simplu a refuzat să fie internat în spital pentru că nu voia să-și abandoneze câinele. După câteva luni de chin, el a murit.

Potrivit Digi24, povestea lui este distribuită pe rețelele sociale și este spusă de cele mai importante ziare din peninsulă. Bărbatul a fost găsit inconștient în rulota în care locuia de voluntarii de la Crucea Roșie, a fost dus la spital, dar după câteva ore, în seara de 14 februare, a murit, relatează La Repubblica.

Ionel, în vârstă de 45 de ani, era om al străzii, însă a câștigat simpatia oamenilor din Ostia prin grija și dragostea pe care le avea pentru animalul său de companie, un husky. Chiar dacă el se confrunta cu lipsuri, de Aron, câinele său, a avut mereu grijă: era vaccinat la zi, cipat și hrănit bine. În vara anului trecut, însă, Ionel s-a îmbolnăvit grav. Atunci a fost dus cu ambulanța la spital. La camera de gardă, medicii i-au spus că avea probleme foarte grave la picioare, din cauza circulației deficitare a sângelui și ar avea nevoie de spitalizare. Dar Ionel a refuzat să fie internat, pentru că nu voia ca Aron să ajungă la adăpostul pentru animale.

foto La Repubblica

Mihai Roman

cm
cm